Als zelfstanding ondernemer moet je de nodige verzekeringen afsluiten. Je moet jouw bedrijfspand verzekeren, maar ook jezelf. Heb je een bedrijfsauto? Dan moet je hier eveneens een verzekering voor afsluiten. Voordat je een bedrijfsauto aanschaft, bereken je waarschijnlijk hoeveel zo’n voertuig je kost. Vergeet de premie voor een zakelijke autoverzekering dan niet mee te nemen. Om jou hier wat meer inzicht in te geven, vertellen wij je in deze tekst wat een bedrijfsautoverzekering kost.

Ene dekking is duurder dan de andere

Wie denkt dat een bedrijfsautoverzekering overal evenveel kost, heeft het mis. De premie wordt grotendeels bepaald door de keuzes die je zelf maakt. Aangezien de ene dekking uitgebreider is dan de andere, zit er verschil in de prijs. Wil je jouw bedrijfsauto zo goedkoop mogelijk verzekeren? Dan kom je uit bij een WA-verzekering. Je bent dan alleen verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit houdt in dat enkel schade die je met jouw bedrijfsauto veroorzaakt bij anderen vergoed wordt.

Wil je dat ook schade aan jouw auto vergoed wordt? Kies dan tussen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Laatstgenoemde verzekering is het meest uitgebreid en keert ook geld uit als jouw bedrijfsauto beschadigd is door een aanrijding of vandalisme. Omdat deze zakelijke autoverzekering de meest uitgebreide dekking heeft, betaal je er ook de hoogste premie voor.

Wel of geen aanvullende verzekering?

Je bent verplicht om jouw bedrijfsauto te verzekeren met één van de drie basisdekkingen die we hierboven aanhaalden. Als deze dekkingen voor jou niet ver genoeg gaan, kun je één of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijfsauto. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een schadeverzekering inzittenden af te sluiten. Hiermee zijn bestuurder en eventueel andere inzittenden ook verzekerd voor schade aan personen die ontstaat als gevolg van een aanrijding. Wil je (handels)goederen en gereedschappen die in de bestelauto liggen ook meeverzekeren? Sluit dan de aanvullende eigen vervoerverzekering af. Daarnaast kun jij je ook nog aanvullend verzekeren voor pechhulp en motorrijtuigenrechtsbijstand.

Omdat je jouw autoverzekering uitbreidt als je aanvullende verzekeringen afsluit, brengt dit extra kosten met zich mee. De prijs voor deze aanvullende dekkingen wordt bij de premie opgeteld. Hierdoor zie je vaak in één oogopslag hoeveel je per maand kwijt bent aan een bedrijfsautoverzekering.

Maak een vergelijking om te besparen

Je kunt pas een bedrijfswagen verzekeren als je de nodige keuzes hebt gemaakt. Als je eenmaal weet hoe je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren, is het verstandig om eerst een vergelijking te maken. Hier kun je het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Zo’n site laat je binnen de kortste keren zien welke verzekeringen aan jouw eisen voldoen. Vaak staat er direct bij wat de autoverzekering kost, waardoor je weet hoeveel je kwijt bent. Hierdoor wordt het een fluitje van een cent om de goedkoopste zakelijke autoverzekering te vinden voor jouw bedrijfsauto.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen