De winter. Nadat de zomer vaak een beetje geruisloos in de herfst over is gegaan, met soms zelfs nog wat mooie, warme nazomerdagen in het verschiet, is de winter wel echt het moment waarop het een stukje anders wordt buiten. Kouder, zonder (winter)jas ga je de deur niet meer uit. Donkerder ook, je zit al tegen het einde van de middag met de lichten aan. Knusser ook, want als het buiten donker en koud is, is het extra fijn als het binnen licht en warm is. Waar verheug jij je het meeste op als de winter voor de deur staat?

Het binnen extra knus maken

Veel mensen besteden juist in de wintermaanden extra veel aandacht aan hun interieur. Als het buiten niet zo fijn is, willen we het binnen extra goed naar ons zin hebben. Dat betekent veel aandacht voor een knusse, gezellige sfeer en extra warmte. In de winter steken we vaker kaarsjes aan, laten we de open haard branden en zoeken we elkaars gezelschap op. Klinkt heerlijk, toch?

Uitgebreide diners

De winter is ook het moment voor de uitgebreide diners. Nu we meer tijd thuis doorbrengen hebben we meer tijd om uitgebreid te koken en te tafelen. Met je partner, je gezin of vrienden of familie die je uitnodigt. Fijn genieten van elkaars gezelschap en het lekkers dat op tafel staat. Wijn kopen hoort overigens ook bij een diner; het maakt dat je maaltijd extra lekker smaakt, en iedereen extra ontspannen aan tafel zit.

Meer momentjes voor jezelf

Juist in de winter lassen meer mensen momentjes voor zichzelf in. Lekker een avondje rustig thuis, met een dekentje op de bank. Fijne serie aan, glaasje Sauvignon blanc wijn erbij, en wat lekkers te knabbelen. Even geen verplichtingen, maar gewoon in alle rust genieten. Heerlijk!

Het seizoen van de feestdagen

De winter is natuurlijk ook het seizoen van de feestdagen. Zelfs wanneer je niet houdt van deze koude, donkere dagen zijn de feestdagen waarschijnlijk de lichtpuntjes waar je toch van kunt genieten. Je huis extra feestelijk decoreren, de kerstboom in huis halen. Cadeautjes geven en ontvangen, extra veel tijd doorbrengen met je dierbaren. Iets om naar uit te kijken!

De mogelijkheid dat het flink gaat vriezen

Ben je dol op schaatsen? Dan is de winter altijd een spannend seizoen. Een paar maanden lang bestaat er de mogelijkheid dat het flink gaat vriezen, je de schaatsen uit het vet kan gaan halen, en op natuurijs je rondjes kan gaan rijden. Goed, de kans is niet zo heel erg groot, en het gebeurt ook zeker niet ieder jaar. Maar daardoor is een periode met flinke vorst wel extra bijzonder, en echt iets om van te genieten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen