Weet je nog toen we ineens konden betalen door middel van een pasje? Tegenwoordig is dat niks meer vergeleken met de verschillende betaalmethoden die nu bestaan. Online en publiekelijk kunnen we tegenwoordig betalen door middel van verschillende methodes. Daarnaast is er een nieuwe valuta die we om kunnen zetten in eigen euro’s. Heel handig en prettig, maar je moet het maar net weten! In deze blog bespreken we alle methodes waarmee je vandaag de dag overal mee kunt betalen. Lees gauw verder en misschien ontdek jij wel een nieuwe betaalmethode.

Direct betalen

Tegenwoordig hebben we in de fysieke winkels nog keuze uit contante betalingen of een bankafschrift door middel van je bankpas. Online vind je verschillende manieren waarop je jouw bestelling kunt afronden op een webshop. In Nederland wordt er voornamelijk betaald met iDeal, hiermee kies je je bank en reken je direct af voordat de bestelling is afgerond. Met iDeal kan je een betaling niet meer terugdraaien, maar wanneer je betaald met een creditcard kan je geld wel terugboeken. Dit is mogelijk wanneer het bestelde product bijvoorbeeld beschadigd bij jou is aangekomen. Wanneer je buiten Nederland besteld is het niet altijd mogelijk om direct via jouw bank af te rekenen. Er wordt dan vaak gevraagd naar PayPal. 

Achteraf betalen

Het is ook mogelijk om een product te bestellen en achteraf te betalen, binnen 14 dagen bijvoorbeeld. Zo is Klarna opgezet, een veelgebruikte methode waarbij je betaalt na het ontvangen van je bestelling. Dit kan handig zijn bij het bestellen van kleding, wanneer dit niet naar wens is kan het teruggestuurd worden en is er geen gedoe met geld. Zo komt het product binnen 14 dagen terug bij de verkoper en is er geen geld uitgewisseld.

Crypto

Sinds een paar jaar is het bij verschillende winkels in het binnen-en buitenland ook mogelijk om af te rekenen met crypto. In sommige gevallen kan dit direct, maar je kan jouw crypto ook omzetten in euro waardoor je er producten mee kunt aanschaffen. Via verschillende platformen en aanbieders kan je gemakkelijk crypto zoals ethereum of bitcoin kopen. Je maakt voor jezelf een account met een online wallet, en vervolgens kan je gaan beginnen met handelen. Het is wel zaak dat je kennis voor jezelf opdoet over de werking van de markt. Benieuwd naar het handelen met crypto? Neem eens een kijkje op www.anycoindirect.eu

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen