Haaruitval kan een grote invloed hebben op jouw dagelijkse leven en kan je gevoel van eigenwaarde behoorlijk aantasten. Vroeger was jouw haar overvloedig maar nu het minder is, voel je je er onzeker over. Zonder dat je het je beseft kan deze onzekerheid impact hebben op jouw sociale en zakelijke leven en vormt het een belemmering, een obstakel. Een haartransplantatie is de meest effectieve oplossing voor dit obstakel en kan jou je haar én zelfverzekerdheid volledig teruggeven. We begrijpen dat het proces van de haartransplantatie misschien niet helemaal duidelijk is en daardoor intimiderend kan overkomen. Dit is dan ook de reden waarom wij in dit blogartikel een eenvoudige uitleg geven over de procedure. Ben je er klaar voor? 

Het eerste consult

Het hele proces wordt een stuk realistischer als je eenmaal een afspraak hebt gemaakt. Voordat de behandeling plaats kan vinden is er natuurlijk eerst altijd het consult. Zorg ervoor dat je het consult plant bij een gespecialiseerde kliniek als Zantman Kliniek. Een consult is hier volledig vrijblijvend, desondanks ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Een haartransplantatie is en blijft een chirurgische ingreep die enkel en alleen door de beste specialisten uitgevoerd moet worden om het beste resultaat te garanderen. Je kunt je bij de kliniek laten informeren over de verschillende soorten behandelingen. Samen zal er gekeken worden naar welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Als je weet wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en hoe het eruit zal komen te zien kun je een weloverwogen beslissing nemen. 

De daadwerkelijke behandeling

Het is tijd voor de behandeling! Het donorgebied wordt voorbereid door één voor één grafts te verwijderen of, bij de FUT-methode, door een strook huid met haarzakjes van het achterhoofd te verwijderen. Vervolgens worden kleine sneetjes in de huid gemaakt op de plaats waar het haar moet worden geplaatst. De grafts worden dan één voor één in deze sneetjes geplaatst. Binnen een paar dagen zullen de haarzakjes zich op de nieuwe plaats hechten en zijn ze klaar om nieuw haar te  gaan produceren. Natuurlijk zie je al binnen een paar weken langzaam steeds meer effect van de behandeling. Echter na één jaar zie je het complete eindresultaat.

Verzorging naderhand

Een haartransplantatie is een serieuze ingreep die niet lichtvaardig moet worden opgevat. Verwacht minstens een week uit de running te zijn na de operatie. Slaap de eerste 2-3 dagen met een nekkussen en probeer niet te veel te bewegen in uw slaap, zodat de haarzakjes de tijd hebben om zich goed aan de huid te hechten. Gegarandeerd dat je de eerste week moet afzien van sporten en andere intensieve fysieke beweging. Dit in verband met het risico op infectie (dat wordt vergroot door warmte en vocht). Na twee weken kun je langzaamaan je normale leven hervatten. Bij een haartransplantatie Zantman Kliniek heb je altijd standaard controleafspraken en kunt u de behandelend arts de weken na de behandeling altijd direct bereiken voor een zo goed mogelijk resultaat.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen