Op zondag wil je idealiter helemaal tot rust komen! Daar is het dan ook de perfecte dag voor. Maar toch kun je ervaren dat je zondag al gauw weer propvol zit, en je niet zozeer aan rusten toekomt. Hoe kies je nu juist voor een relaxte zondag?

Uitgebreid ontbijt

Het ontbijt zien we ook wel als hét belangrijkste moment op de zondag. Slaap allereerst lekker uit, waarna het tijd is om de ontbijttafel te dekken. Of kies voor een ontbijt op bed! Pak vooral uit met het lekkers dat je bereidt. Van croissants met jam tot vers afgebakken broodjes met roerei – je mag jezelf en je naasten best in de watten leggen. Goede koffie kan uiteraard ook niet ontbreken, van illy bijvoorbeeld! Zo krijg je direct wat energie voor de dag. Gebruik verse koffiebonen, voor een extra smakelijk bakje. Nu nog een sapje erbij voor de vitamines en een glas water voor de hydratatie, en je kunt aanvallen.

Niets moet, alles mag

Het zou het motto van iedere zondag moeten zijn: niets moet, alles mag. Zo kun je namelijk echt doen waar je zin in hebt! Is het lekker weer? Ga dan de deur uit, en zie waar de dag je brengt. Maar als het slecht weer is, kun je net zo goed thuisblijven. Bak een taart of neem een warm bad. Het is maar net wat jij wilt doen. Merk je dat je met tegenzin naar iets toegaat? Dan is het beter om het gewoon over te slaan.

Op avontuur

Als je zin hebt om iets te doen, is zondag een heerlijke dag om op avontuur te gaan. Maak een lange wandeling of stap op de fiets. Duik de stad in, om op een terras te gaan zitten bijvoorbeeld. Of ga gewoon wat winkelen. Er is genoeg te beleven.

Rommelen in huis

Op deze vrije dag is het ook lekker om wat in huis te rommelen. Daarmee doelen we niet per se op het huishouden doen, want dat is juist weer niet zo ontspannend. Wel kun je het gezellig maken in huis. Haal een verse bos bloemen, steek de kaarsen aan of maak een sfeervol hoekje met accessoires – zo ben je even zoet.

Eten bestellen

Op zondag is het heerlijk om je vooral niet te hoeven uitsloven. Bij het ontbijt heb je dat natuurlijk wel een beetje gedaan, dus bij het diner kun je dat vooral overslaan. Bestel eten, en laat het aan huis bezorgen! Of ga uit eten, dat is misschien nog wel gezelliger. Zo wordt er wat betreft deze maaltijd lekker voor jou gezorgd, ook dat is wel eens prettig.

Film kijken

Tijdens of na het diner is het heerlijk om op de bank neer te ploffen. Hoewel je gewoon een of andere serie kunt gaan bingewatchen, is het nog wel leuker om een goede film uit te kiezen. Doe alsof je in de bioscoop zit, maar dan gewoon thuis! Een dekentje erbij, een drankje en wat popcorn – en de dag is helemaal compleet.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen